Jdi na obsah Jdi na menu
 


Další recepty

22. 5. 2008

Nakládaná dýně (broskve, hrušky)

  • 6 litrů ovoce

  • 1 litr vinného octa

  • 6 hrnků medu

  • 1 lžíce mletých hřebíčků

  • 1 kousek zázvoru

  • 5 kousků skořice

Ovoce oloupeme, případně nakrájíme. Z medu a octa uvaříme syrup spolu s kořením vloženým do plátěného pytlíku. Vložíme ovoce a vaříme do poloměkka. Odstavíme, přikryjeme a necháme stát přes noc. Odstraníme pytlík s kořením a plníme do sklenic. Ovoce přelijeme syrupem. Sterilizujeme ve vařící lázni 20 minut.
 

 


Švestkový kompot

  • 4 litry švestek

  • 2 hrnky octa

  • 3 hrnky medu

  • 1 lžíce hřebíčků

  • 1 několik kousků skořice

  • 1 lžíce nového koření

Omyjeme švestky a dáme do mísy. V hrnku povaříme (asi 10 minut) ostatní ingredience a roztok nalijeme na švestky. Necháme stát přikryté přes noc. Přivedeme k varu a chvilku vaříme (švestky se nesmí rozvařit). Naplníme do sklenic, uzavřeme a sterilizujeme ve vařící lázni 10 minut.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář