Jdi na obsah Jdi na menu
 


Saláty

22. 5. 2008

Cuketový salát

  • mladá cuketa nakrájená na proužky

  • 1/2 hrnku medu

  • 1/2 hrnku bílého vinného octa

  • 1/3 hrnku oleje

  • 1/4 hrnku nakrájené zelené papriky

  • 1/4 hrnku nakrájeného celeru

  • 1 lžíce nakrájené cibule

  • sůl, pepř

Po smíchání přísad vychladíme přes noc.
 

 


Fazolkový salát

  • 2 lžíce medu

  • 400 g uvařených mladých fazolek

  • 1 cibule

  • pažitka

  • 1 lžíce oleje

  • špetka soli

  • šťáva z půl citronu

  • uzený sýr

Na kousky nakrájené lusky smícháme s nadrobno nakrájenou cibulí, zalijeme zálivkou z medu, oleje, citronové šťávy a soli. Ozdobíme pažitkou a strouhaným sýrem.
 

 


Ovocný salát

  • 3 pomeranče

  • 2 banány

  • hlávkový salát

  • 1/3 hrnku nasekaných vlašských ořechů nebo mandlí

Pomeranče nakrájíme na kolečka, banány na malé kousky, zalijeme paprikovou zálivkou II a necháme půl hodiny v chladu odležet. Ovoce servírujeme na mísu vyloženou salátovými listy.
 

 


Německý bramborový salát

  • 6 brambor

  • 6 plátků špeku

  • 1/2 hrnku medu

  • 1 malá cibule, jemně nakrájená

  • 6 lžiček vinného octa

  • 1 lžíce mouky

  • 1 lžička soli

  • špetka pepře

Brambory uvaříme ve slupce oloupeme a nakrájíme na hranolky. Spek nakrájíme na kostičky a usmažíme do křupava. Přidáme ostatní přísady a provaříme. Nalijeme na brambory a zapečeme v troubě při 170 °C 20minut.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář